U moru kafića, restorana kojima obiluje naše Prokuplje izdvaja se jedno mesto. Ono ima poseban pečat, jer je reč o piceriji koju drži jedna dama. Tamo si opušten, možeš da preskočiš kuvanje jer dobiješ savršen obrok, a najvažnije je da osetiš da si dobrodošao! U pitanju je picerija Belle Amie u kojoj je od pre godinu i mesec dana vlasnik Zagorka Ćurčić (37) . Da je lako, nije, da je lepo raditi ono što voliš, jeste, pa je zato Zaza odlučila da postane preduzetnik i da kada već radi, to čini za sebe i porodicu. I tako je počela ova priča.

-Kada sam ušla u to, nisam ni bila svesna šta zapravo znači imati piceriju- restoran, kako god ga zvali.Zato i nisam osećala strah i sada sam srećna što je tako, jer uopšte nije lako izgraditi čitav taj svet od nule, zapravo iz minusa- priča nam Zaga kako je sve krenulo.
Iako je imala iskustva u ugostiteljstvu, kao konobar, zapravo su joj već prvi koraci pokazali da nije to tako jednostavno kao što se sa strane gledajući čini.
-Najviše mi poteškoća stvara deo posla sa dobavljačima, sa gostima je divno. Volim da sam sa ljudima. Ipak, velika je odgovornost pošto se radi sa hranom, da to sve i u svakom momentu bude kako treba. Ljudi hoće da pojedu, ali taj obrok mora da zadovolji njihove ukuse, a kada već plaćaju, mora da se strogo vodi računa o kvalitetu namirnica i onome šta se iznosi iz kuhinje. Tu ne sme biti grešaka- objašnjava naša sagovornica koliko je zapravo to jedan komplikovan i precizan svet u kojem je svaki detalj važan.
I zaista, treba naći meru u svemu i odgovoriti na sve specifične ukuse.
-Volim kada mi neko kaže iskreno. Sve što nije dobro treba promeniti i tako se od onih prvih koraka evo stiglo do danas. Prethodnih 395 dana sam provela u ispitivanju, proučavanju, uvođenju novog i tek sada mogu reći da je sve postalo jedna celina- iskrena je Zaza koja se kao lav bori da stvori jedan jak temelj svome zanimanju.
A hrana je dobra. Italijanska. Te pored pica, čak i posnih, tu su brusketi koji su i postali da kažemo brend ove picerije. Paste, tortilje, salate, sendviči za koje kažu da su odlični oni gosti koji su se zatekli dok smo razgovarali sa vlasnicom, čine ovu piceriju posebnom i neobičnom.
-Znate, ne treba imati prevelika očekivanja, jer onda sigurno gubimo. Da sam mislila da ću u prvih godinu dana ostvariti neverovatan uspeh, sada bih klonula. Ja sam skromna, želim da imam stabilan izvor prihoda za decu i sebe i polako idem ka tom cilju- objašnjava Zaza.
A gosti se smenjuju, svako sa svojim ukusima, željama, a u Piceriji „Bella Amie“ je napravljen balans u svemu, tako da svako dobija baš ono što očekuje i voli u hrani.
Česte su i tematske večeri, uživo svirke, a Zagorka Ćurčić je rešila i da unese još novina, ali kada to dođe na red, reći ćemo vam.
Važno je da je ova dama napravila jedno lepo, sigurno, prijatno mesto u kojem svako može da se oseća kao kod kuće!